Giel de Winter: StukTV over 10 jaar uit elkaar

Giel de Winter, oprichter van StukTV laat in een openhartig gesprek weten te verwachten dat Thomas, Stefan en hijzelf over tien jaar niet meer samen presenteren. Wel gelooft hij de komende vijf jaar dankzij een nieuwe visie met StukTV door te kunnen gaan. Verder maakt hij zich zorgen over zijn gezondheid. Zo heeft hij te maken met veel stressfactoren, slaapt weinig en komt vaker bij de dokter.

In Dummies Podcast spraken Jordi Warners en Ruben Koorenlaat anderhalf uur met Giel. In dit interessante gesprek kwam veel nieuwe informatie naar buiten. Zo laat Giel weten hoe hij momenteel denkt over het merk StukTV. Hij noemt dat de doelgroep van StukTV steeds groter wordt: kijkers groeien mee, terwijl StukTV wordt ontdekt door nieuwe mensen.

RTL
Giel geeft ook aan gesprekken te hebben gevoerd met RTL waarbij de vraag was of hij zijn visie op het bedrijf kon loslaten. Dat wilde Giel best doen, maar dan moest er wel iets tegenover staan, bijvoorbeeld meer vrijheid voor StukTV. Een overeenkomst is tot op heden niet gelukt. Ook vroeg hij om een budget van RTL voor het maken van Jachtseizoen, wat hij tot twee keer toe niet kreeg. Uiteindelijk heeft hij hier zelf met een behoorlijk bedrag in geïnvesteerd, een groot risico, maar wat zich in de loop der jaren zal gaan terugbetalen. Inmiddels zou RTL hier excuses voor hebben aangeboden.

Voorbeeldfunctie
Giel geeft verder zijn mening over zijn rol als voorbeeldfunctie. Hij geeft aan te vinden dat hij maar tot een bepaalde hoogte een voorbeeldfunctie heeft. Als een ouder vindt dat hij teveel scheldt, is dat volgens Giel niet zijn verantwoordelijkheid, maar die van de ouder die zijn of haar kind een tablet geeft en er daarna niet meer naar omkijkt.

Stoppen
Giel werd de vraag gesteld: wat zou je doen als Thomas en Stefan zeggen te willen stoppen? In dat geval zou Giel een nieuw drietal opleiden en daarna zelf weg gaan. Daar is echter nog nooit sprake van geweest.

Ik ben niet klaar met Stuk voordat ik nog grotere series heb gemaakt dan met Jachtseizoen

Tot slot zegt hij druk bezig te zijn met nieuwe series. Hij wilt StukTV de komende vijf jaar met een nieuwe visie aanpakken. Hij wordt de opdrachten ook steeds meer zat. Voor de liefhebbers van Jachtseizoen goed nieuws: over twee weken wordt begonnen met het opnemen van een nieuw seizoen. Daarbij komt er het komende jaar een moment waarop twee video’s per week verschijnen. De tweede video komt op zaterdag, een dag die Giel wilt vasthouden.

Het gehele gesprek is via onderstaand te beluisteren:

 
Foto: Instagram/Giel de Winter