StukTV

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door StukTV Instagram (@stuktv_insta) op

Presentatoren StukTV:

Giel de Winter
Geboortedatum: 26 april 1990 (Nijmegen)
Woonplaats: Uden
Kanalen: StukTV, Giel de Winter
Thomas van der Vlugt
Geboortedatum: 8 mei 1992 (Utrecht)
Woonplaats: Amsterdam
Kanalen: StukTV, HARD
Stefan Jurriëns
Geboortedatum: 14 april 1992 (Beverwijk)
Woonplaats: IJmuiden
Kanalen: StukTV, Stefan Jurriens

Het immens populaire YouTube-kanaal StukTV blijft gigantisch groeien. Giel, Thomas en Stefan voeren iedere week een opdracht uit op het kanaal. Al snel had StukTV een eigen kantoor, vaste medewerkers en stagiairs in dienst. In 2018 werd het merk verkocht aan Talpa en verhuisde het team naar het mediabedrijf. StukTV is een succesverhaal.

Algemeen

StukTV maakt naar eigen zeggen spraakmakende, bizarre, humoristische en uitdagende content. Het meest bekend zijn de opdrachten. Het publiek kan een opdracht op hun website indienen, vervolgens wordt doormiddel van stemmen bepaald welke opdracht door de drie heren wordt uitgevoerd. Naast de wekelijkse opdrachtvideo’s produceren ze series, zoals Jachtseizoen en De Horrornacht.

Het avontuur van StukTV begon met het plaatsen van een vacature op filmvacatures.nl. Bedenker Giel ging doormiddel van deze vacature op zoek naar twee andere presentatoren, eerst Thomas en later Stefan. StukTV begon op een eigen website, maar verhuisde later naar YouTube. Giel en Thomas gingen doormiddels van audities op zoek naar de derde presentator. Stefan moest tijdens zo’n auditie op camera een opdracht uitvoeren. Hij moest zoveel mogelijk winkelpoortjes (alarmen) laten afgaan in Rotterdam. Uiteindelijk werd hij als presentator gekozen door de kijker. De castingvideo’s zijn te vinden op het Youtube-Kanaal van StukTV. Nog voordat Stefan deel uit maakte van team Stuk, plaatste hij al filmpjes op YouTube. Zo verscheen in 2008 een filmpje waarin ‘ie uit een boom sprong en zijn pols op 3 plaatsen brak. Dat zorgde voor zijn eerste volgers. De heren brengen inmiddels een duidelijke persoonlijkheid. Zo staat Thomas bekend als de smooth boy die alle vrouwen aan de haak slaat.

StukTV is inmiddels fors gegroeid en bereikt per aflevering zeer veel kijkers. Begin juli 2018 behaalde het kanaal 1.8 miljoen abonnees en al eerder verscheen het als de nummer 1 YouTubers van 2018 in het Youtube 100 boek.

Wij gaan stuk voor jou

Jeroen Smolders a.k.a “Grote Smurf” is al vanaf het begin betrokken bij StuKTV en doet veel achter de schermen. Hij is hoofdredacteur, moderator van de stuk.tv website en social media, cameraman en editor van vele StukTV video’s. Naast Jeroen zijn er tegenwoordig meer werknemers, waaronder stagiairs.

Muziek

Naast YouTube zijn de heren ook actief geworden in de muziekwereld. Ze zijn begonnen met het produceren van muziek en zijn samenwerkingen aangegaan met onder andere Tony Junior, Wolter Kroes en Kraantje Pappie. De eerste single verscheen in mei 2015 en heette De hele nacht door (met Kraantje Pappie & Cazz Major). De DJ’s doen inmiddels regelmatig optredens, waarbij Stefan de MC (master of ceremony) is.

Media

StukTV is regematig in de media gekomen. Dat begon in 2012 met Project X. Als één van de weinigen konden Giel en Thomas tussen alle chaos verslag leggen. Ze waren de enigen die goed beeld hadden van het plunderen van supermarkten. De beelden waren erg interessant voor nieuwszenders, die de beelden kochten. Met de opbrengsten konden weer nieuwe spullen voor het maken van StukTV worden aangeschaft.

Talpa

Eind oktober 2018 werd bekendgemaakt dat het YouTube-kanaal StukTV is verkocht aan Talpa. Voor Giel betekent deze deal nieuw werk: hij wordt creative director op de Social-afdeling van Talpa. Hij blijft overigens ook gewoon met en aan StukTV werken. Lees er hier meer over.

Bekijk het YouTube-kanaal van StukTV.

Thumbnailfoto: StukTV/YouTube