Teruggedraaid: YouTubers behouden verificatie, maar vinkje verdwijnt bij iedereen

Alle YouTubers die een vinkje achter hun naam hadden staan, mogen deze houden. Dat laat Jonathan McPhie (Product Manager YouTube) in een Creator Blog weten. Enkele dagen eerder liet YouTube nog weten dat vinkjes bij minder grote kanalen gingen verdwijnen. Zo zou Linktijger -een groot en actief kanaal- zijn vinkje verliezen. Dat is nu teruggedraaid.

In het bericht biedt Jonathan McPhie zijn excuses aan naar de Creators. “Tijdens het doorvoeren van verbeteringen aan het verificatieprogramma van YouTube hebben we het doel volledig gemist. Onze excuses voor de frustratie die dit heeft opgeleverd”.

Alle YouTubers met een vinkje ontvingen op 19 september een e-mail over de verificatie-button. De één mocht het vinkje behouden, de ander zou ‘m in oktober gaan verliezen. Er werden nieuwe eisen gesteld aan het hebben van de verificatie, zo moest je een groot publiek en grote community hebben. YouTube blijft nieuwe regels hanteren, maar komt de huidige geverifieerde YouTubers die het vinkje onterecht gingen verliezen zo tegemoet.

Vinkje wordt balk

In hetzelfde bericht wordt genoemd dat het vinkje binnenkort gaat veranderen. Sterker nog: het vinkje verdwijnt volledig. Geverifieerde accounts gaan aangeduid worden door de naam van het kanaal in een grijs vlak te zetten. Muzikale accounts verliezen de muzieknoot, die wordt ook vervangen voor de grijze balk. Op deze manier probeert YouTube meer consistentie aan te brengen.

De nieuwe manier waarop geverifieerde accounts worden aangetoond. Beeld: Creator Blog.