Govert start Area 51-serie, Ties komt woensdag met video

Nu Govert Sweep en Ties Granzier op Nederlands grondgebied zijn durven beide heren uitgebreider te vertellen over wat er zich aan de andere kant van de oceaan heeft afgespeeld. Govert heeft een eerste aflevering van zijn serie over Area 51 geüpload, een video van Ties volgt snel.

In de eerste aflevering van AREA 51: De waarheid wordt duidelijk dat Govert vast heeft gehouden aan het idee om een documentaire te maken. Nog voor het vertrek naar Amerika had hij in ieder geval het intro voor de serie klaarliggen. Deze eerste video gaat voornamelijk over Area 51 zelf: pas in de volgende afleveringen vertelt hij het verhaal over de arrestatie. Er verschijnen vier afleveringen in totaal.

Govert en Ties hielden zich eerder behoorlijk stil in Amerika. Zo wilde Govert nauwelijks antwoord geven op vragen van Radio 538, die de YouTuber via de gevangenistelefoon te pakken kregen. Hij liet weten geen risico te willen lopen omdat uitspraken wellicht tegen hem zouden worden gebruikt.

Op de dag dat Govert en Ties in Nederland waren geland, ploften beide heren diezelfde avond op de bank bij het talkshow programma BEAU op RTL4. Ook praatte Govert met het NOS Jeugdjournaal: daar legde de YouTuber uit dat ze voor zijn documentaire omwonenden wilden interviewen. Op aanwijzing van iemand bij een tankstation reden ze te ver door en kwamen uit bij een militaire post. Door de camera-apparatuur werden de heren verdacht bevonden, zo kon het duiden op spionage.

Ties

Ties liet maandag op Insta Stories zien dat hij druk bezig is met het maken van een video. Hij verwacht zijn kant van het verhaal aanstaande woensdag (25 september) met een uitgebreide video te vertellen.