Ties Granzier en Govert Sweep tot terugvlucht in de cel

Ties Granzier en Govert Sweep moeten tot hun terugvlucht naar Nederland in de Amerikaanse cel blijven zitten. Ook moeten ze gezamenlijk 4500,- dollar boete betalen en is al hun apparatuur in beslag genomen. Dat is de uitspraak die de rechter maandag heeft gedaan.

De info werd bevestigd door de manager van Ties aan de NOS. Het tweetal kwam 12 september op vrije voeten na een borg van 500,- dollar te hebben betaald. De heren mochten in vrijheid wachten op de uitspraak van de rechter. Inmiddels is dus bekend dat ze tot hun terugvlucht weer worden opgesloten.

Met deze uitspraak komt het duo er goed vanaf. Voor het betreden van AREA 51-gebied kan een celstraf worden opgelegd van een half jaar. Met de bestorming van het gebied in het vooruitzicht had een dergelijke straf als goede afschrik kunnen werken.

Beide heren hebben aangegeven bij terugkomst uitgebreid verhaal te doen op YouTube. De video “de bak in” waarin Ties een update geeft, staat inmiddels op #1 trending in Nederland. De aankomende video’s kunnen ook veel interesse verwachten.