YouTube-kanaal StukTV verkocht aan Talpa en nieuwe serie

Het YouTube-kanaal van StukTV is verkocht aan Talpa Network. StukTV was voorheen aangesloten bij RTL MCN. Daar was geen budget voor het maken van content, met deze ontwikkeling komt daar nu verandering in. Deze zet van team Stuk kwam onverwachts, er was nog niet eerder over gesproken.

Het is voor het eerst dat een dergelijk YouTube-kanaal is verkocht aan een bedrijf zoals Talpa. Voor Giel de Winter, oprichter van StukTV en natuurlijk één van de presentatoren zit er nog meer achter deze deal: hij wordt creative director op de Social-afdeling van Talpa. Verder blijft hij zich inzetten voor het kanaal van StukTV. TeamStuk had voorheen een eigen kantoor, maar zal nu verhuizen naar Talpa.

Giel nieuwe John de Mol

Giel heeft al vaker gezegd in de nabije toekomst op de achtergrond te treden. In een recent interview met Rumag, gepresenteerd door Igmar Felicia noemt hij dat nogmaals: over 5 jaar werkt hij alleen nog achter de schermen. Hij noemt zichzelf ook wel de nieuwe John de Mol. Verder zegt Giel dat de woensdag-opdrachten voor hem een persoonlijke sleur zijn geworden. Hij ziet die niet meer zitten en zou ze het liefst in de toekomst verruilen voor nieuwe series. Giel wilt een echte zender van StukTV maken. Dat kan door nog meer series te uploaden, maar zoveel programma’s maken gaat niet alléén met de huidige drie presentatoren, dat wordt teveel. Daarom zou Giel daar nieuw talent voor willen toevoegen. En StukTV omzetten in een online zender: dat gaat nu wel lukken onder de vlag van Talpa. StukTV krijgt nu budget om dingen te maken.

Nieuwe serie De Kluis

De eerste nieuwe serie is al een feit: na Het Jachtseizoen komt op 22 december de nieuwe serie De Kluis online, zo is te lezen op de website van Fonk. De gloednieuwe serie wordt in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij gemaakt. In elke aflevering zal een team van drie bekende Nederlanders het opnemen tegen het bekende trio van StukTV. Op een groot afgelegen terrein moeten zij een kluis zien te kraken, terwijl hetzelfde terrein 24 uur per dag wordt bewaakt door Giel, Thomas en Stefan. Als het de drie BN’ers lukt om er met de inhoud van de kluis vandoor te gaan, wordt het bedrag wat in de kluis zat aan een goed doel geschonken. Deze serie is overigens nog in de tijd van RTL MCN geproduceerd.