Nieuwe start voor John en Aart-Jan van Prankster: JA

Het was op 27 augustus dat John en Aart-Jan van Prankster bekend maakten noodgedwongen te stoppen met hun kanaal. Het kanaal Prankster met meer dan 850.000 abonnees leek verloren. Maar de heren zijn terug en hebben het kanaal hernoemd naar JA.

Het kanaal stond bekend van soms extreme stunts. In een video legden John en Aart-Jan (Aarthos) uit dat Prankster zou stoppen. Het kanaal was in een negatieve sleur van het YouTube-ritme gekomen, er was een bepaalde stempel op gekomen. Daardoor zorgde YouTube ervoor dat er geen inkomsten over bepaalde video’s konden worden verdiend. Dat gebeurde uiteindelijk ook op gloednieuwe en onschuldige video’s, waardoor de heren niet meer rond konden komen. Beide heren zouden hun eigen kanaal oppakken, maar dat lijkt met name bij Aart-Jan niet heel geslaagd, aangezien de views rond de 2000 per video blijven hangen.

Prankster werd jarenlang gemaakt met een drietal. Al enige maanden eerder nam Chris Mop afscheid van het team. Hij was er -zo zegt hij zelf- klaar mee. De zware stunts die werden uitgevoerd, werden ook op lichamelijk gebied zwaar, wat nu meespeelde bij de keuze.

De twee heren zijn nu bezig het kanaal op te schonen door de gevoelige video’s met “demonetization” offline te zetten. Aarthos neemt de leiding over het kanaal, terwijl John dat over zijn eigen kanaal JohnQuote blijft houden. Eén van de nieuwe series op het kanaal is de #youtubervandeweek. Hierbij doen ze een YouTuber na.