YouTube-kanaal Ponkers geschonken aan presentatoren


Jesper, Noah en Martijn zijn terug met het YouTube-kanaal Ponkers! Na enkele maanden stilte werd in de vierdelige serie #DeWaarheidAchterPonkers duidelijk wat er in deze maanden was gebeurd en hoe de toekomst er voor Ponkers uitziet.

Het kanaal Ponkers was jarenlang in handen van bedrijven die financiële support gaven. Hierdoor konden de presentatoren van het kanaal content maken die ze wilden maken. In de nieuwe videoserie werd open verteld over wat zich heeft afgespeeld. Zo werd duidelijk dat het kanaal Ponkers enige jaren geleden door MediaKraft aan het bedrijf Medialane werd verkocht. Medialane is het bedrijf van Iris van den Ende, de dochter van Joop van den Ende. Nu blijkt dat Medialane eind september de stekker uit Ponkers heeft getrokken. De reden hiervoor, zo zegt Noah in de video, is dat het kanaal niet rendabel meer bleek voor het bedrijf, omdat er te weinig geld door binnenkwam.

Dit had als oorzaak dat de jongens moesten stoppen met het kanaal. Onzeker was hoe het nu verder moest. De heren konden het kanaal met een afbetaling overnemen, maar dat zullen forse bedragen zijn geweest. Uiteindelijk na enige tijd, heeft Medialane het kanaal aan het drietal geschonken. Wel raakte Jepser het kanaal TIEN kwijt, tot zijn grote spijt. Omdat Jesper toch een eigen kanaal wilt, is hij het nieuwe kanaal Jeppe gestart.

Doordat de toekomst onzeker werd, besloot Martijn een vaste baan te nemen in Den Helder. Hij heeft besloten om deze baan door te zetten, en incidenteel mee te doen aan de video’s van Ponkers. Jesper en Noah zullen daarom nu het kanaal leiden, met soms Martijn als gast.