OnneDi / Dionne Slagter

Volledige naam: Dionne Slagter
Geboortedatum: 4 juni 1990
Maakt: Eigen formats (Leuk of Meuk, OnneDinsdag)
Kanalen: OnneDi

Dionne Slagter werd op YouTube bekend om haar vrolijke “Leuk of Meuk” videos, waarin ze speelgoed uittest en beoordeelt. Begin 2018 liet ze haar andere passie zien door mee te doen aan het RTL-zangprogramma It Takes 2. Ze behaalde de eerste plek door het winnen van de finale.

Dionne maakt voornamelijk video’s voor haar formats “Leuk of Meuk” of OnneDinsdag. Hiervoor maakt ze reviews van producten en plaatst ze random video’s. De meeste video’s worden gemaakt in haar kantoor wat is gevestigd in Woerden. In haar leven ging voor haar YouTube-carrière een donkere periode schuil. Ze had 5 jaar lang last van een eetstoornis, maar met dank aan hulpverlening wist ze dat te overwinnen.

OnneDi begon op YouTube onder de kanaalnaam Dionnetje1990. Hier postte ze diverse video’s op en genereerde haar eerste kijkers. Later was ze het niet meer eens met de video’s die ze had geüpload en besloot ze die te verwijderen. Zo meldde ze later dat ze haarzelf niet was in de video’s. In die tijd was ze voornamelijk bezig met muziek, dat waren dan ook de voornaamste onderwerpen van de oude video’s. Ze hernoemde het kanaal en sloeg een nieuwe weg in. Die route is succesvol gebleken. De reden voor deze nieuwe start, was de relatie met Kaj van der Ree. Doordat hij aan YouTube deed begon het bij haar weer te kriebelen. De oudste video op het kanaal van Dionne is een door haar gezongen cover van het nummer Umbrella.

It Takes 2

Sinds de deelname in 2018 aan It Takes 2 is Dionne niet alleen bekend van YouTube, maar ook TV. De interesse voor zang hoeft niet uit onverwachte hoek te komen, gezien de muziekvideo’s uit het verleden. Maar Dionne hield al van jongs af aan van muziek, zo behaalde ze de halve finale van het Kinderen voor Kinderen Songfestival. Door haar deelname aan het programma heeft ze haar angsten om voor een publiek te staan overwonnen. Daar is ze ontzettend blij mee, zo laat ze in de laatste It Takes 2 vlog op haar kanaal weten.

OnneDi

In één van de oudste video’s geeft Dionne uitleg over haar kanaalnaam. Ze laat het voor de hand liggende weten dat ze op de naam kwam door wat met haar naam te husselen. Ze zei ook dat ze toentertijd niets beters wist en het wel leuk vond klinken. In vlog #1829 van Enzo Knol uit maart 2018 wordt duidelijk dat ze het raar vindt wanneer een volwassene haar OnneDi noemt in plaats van Dionne.

Dolly

Dolly is de hond van Dionne. Ze verschijnt regelmatig in de video’s, maar maakte ook deel uit in het door Dionne uitgebrachte boek Leuk of Meuk.

Bekijk het YouTube-kanaal van Dionne.

Thumbnailfoto: OnneDi op YouTube