Enzo Knol

 

 

 

De grootste Nederlandstalige YouTuber!

Volledige naam: Enzo Knol
Geboortedatum: 8 juni 1993 (Rolde, Drenthe)
Maakt: Iedere dag een vlog en een gamingvideo
Kanalen: EnzoKnol & EnzoKnol2

Enzo Knol, geboren in Rolde, is hét gezicht van YouTube-Nederland. Hij plaatst iedere dag een vlog van zijn leven op YouTube. Deze verschijnt om 16.00 op zijn hoofdkanaal (EnzoKnol) en maakt daarnaast een gamevideo, die om 17.00 op zijn gamekanaal (EnzoKnol2) verschijnt. In september 2018 behaalde Enzo maar liefst 2 miljoen abonnees op YouTube, dat maakt hem de grootste Nederlandstalige YouTuber.

De vlogs van Enzo staan volledig in het teken van positiviteit. Hij neemt de doorgaans jonge kijker in zijn vlog mee op vakantie of filmt bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan (YouTube) vrienden. Ook is Enzo diverse samenwerkingen aangegaan met bijvoorbeeld Defensie, of geeft hij een exclusieve kijk op politiewerk, samen met Politievlogger Jan Willem. Je ziet Enzo verder vooral met zijn broer Milan Knol, YouTubers Kaj, UberQuin, Jeremy, maar vooral goede vriend Bas. Bas maakt inmiddels groot deel uit van de vlogs, hij is dagelijks te zien in de video’s.

Moeilijke jeugd

Enzo heeft een moeilijke jeugd gehad. Zo liet zijn vader op zeer jonge leeftijd weten Enzo en Milan niet meer te willen zien. De achternaam van de vader die Enzo bij zijn geboorte mee had gekregen werd daarom later gewijzigd in de achternaam van zijn moeder: Knol. Toch zocht hij als puber contact op met zijn vader, na grote problemen bij zijn moeder en stiefvader. Dit was een periode waarbij hij terugkeerde naar Assen, maar wat uiteindelijk uitmonde in een ruzie. Hij moest terugkeren naar z’n moeder en stiefvader in Den Haag. Ook dit ging uiteindelijk niet goed waardoor werd besloten een periode bij zijn opa en oma in Assen te gaan wonen. Hier stopte hij met school en besteedde de tijd vooral aan gamen en hangen. Uiteindelijk scheidden moeder Irma en de stiefvader, waardoor Irma en kleine broertje Sjen terugkeerden naar Assen en Enzo op vijftien jarige leeftijd weer in huis kwam. Deze situatie legde Enzo uit in vlog #431. Enzo wilt zowel zijn vader als stiefvader niet meer zien. Deze moeilijke jeugd is een extra drijfveer geworden voor het positieve Knolpower!

En dan zeg ik, zoals altijd, dikke vette peace!

Doorbraak

Op 9 juni 2013 plaatste Enzo zijn eerste video. Nog onwetend dat dit zijn leven zou veranderen. Na aandringen van broer Milan stelde hij zich in een video voor op een eigen kanaal, jaren later noemde hij dit een ongemakkelijke video. Enzo had al eerder kleine rolletjes in video’s van Milan, die toen al een grote YouTuber was. Enzo brak letterlijk en figuurlijk pas echt door toen hij zijn arm brak, door een stunt op een fiets uit te halen, wat uiteraard werd gefilmd.

Enzo heeft inmiddels een uitzonderlijke rol in het Nederlandse YouTube-land gekregen. Zo werd hij gevraagd voor YouTube Rewind 2017, dat is een video van YouTube zelf waarin het volledige YouTube-jaar wordt samengevat, gemaakt met grote YouTubers. Ook wordt veel over hem gesproken in media, dat zie je niet bij veel YouTubers. Een nieuw hoogtepunt, was het moment dat een wassen beeld van Enzo in Madame Tussauds te Amsterdam werd onthuld.

Knolpower Enzo Knol boek

Knolpower!

Enzo heeft het herkenbare merk Knolpower weten op te bouwen, wat in het logo wordt afgekort als KP. Van het merk wordt goed lopende merchandise verkocht, dit alles uitsluitend via Enzo’s webshop zelf. Ook verschijnen er Knolpower agenda’s, sockets en bijvoorbeeld voetballen. In december 2018 maakte Enzo bekend dat er een Knolpower pop-up store in Groningen werd geopend. In deze tijdelijke winkel kon men terecht voor allerlei KP-producten. De winkel was een groot succes en werd druk bezocht.

Weetjes

Enzo hoor je regelmatig over Assen praten. Hier is hij opgegroeid en wonen zijn moeder (Irma), opa (Henk), oma (Marietje), en halfbroertje Sjen. Zij verschijnen met regelmaat in de video’s.
Enzo bracht in 2015 een eigen boek uit met de titel “Knolpower!”
Enzo is autoliefhebber en laat regelmatig dikke wagens zien.
Moeder Irma was juf bij een peuterspeelzaal in Assen, tot september 2018 was ze juridisch secretaresse. Sindsdien was ze werkeloos, maar ze is begonnen met vloggen voor LibelleTV.
In 2014 had Enzo gezegd een meet & greet te houden op het Jaarbeursplein in Utrecht. Dit was de eerste keer dat Enzo zag hoeveel mensen daadwerkelijk zijn video’s keken. Het liep volledig uit de hand door de vele mensen die op zijn oproep afkwamen, veel meer dan hij had verwacht. Uiteindelijk werd hij door de politie afgevoerd.
Enzo is stemacteur geweest voor onder andere Angry Birds: De Film en Verschrikkelijke Ikke 3.

Dee van der Zeeuw

Dee (officieel Demira) van der Zeeuw is 5 jaar lang de vriendin geweest van Enzo Knol. Ze heeft een grote rol gespeeld in vele vlogs. Hier kwam eind 2017 een einde aan, nadat het stel op 28 september een video lieten verschijnen waarin ze de break-up vertelden. Toch, na zo’n twee maanden kwamen ze weer bij elkaar. De relatie duurde voort, totdat Dee in juni 2018 enige weken uit de vlogs bleef. Uiteindelijk kwam via een Instagram post van beiden naar buiten dat het uit was. De band met de voormalige schoonfamilie van Enzo lijkt echter nog bijzonder goed. Zo kreeg Enzo na de break-up voor het behalen van zijn motorrijbewijs een bos bloemen van de moeder van Dee en maakt hij nog video’s met UberQuin, de broer van Dee.

Media

De media plaatst regelmatig berichten over Enzo. Beduidend vaker dan over andere YouTubers. Ook is de YouTuber regelmatig op televisie te zien, zo mocht hij in 2016 de Gouden Stuiver uitreiken tijdens de Televizier Ring.

Bekijk het YouTube-kanaal van Enzo Knol.

Thumbnailfoto: Enzo Knol op YouTube