Milan Knol

Knollergang!

Volledige naam: Milan Knol
Geboortedatum: 13 september 1991 (Groningen)
Maakt: Komische- en gamingvideo’s
Kanalen: DagelijksHaaDee, DitIsMilan

Milan Knol is één van de grondleggers van de YouTube-scène in Nederland. Hij heeft diverse YouTube-kanalen gehad, met nu DagelijksHaaDee (inmiddels hernoemd naar Milan Knol) wat maar liefst één miljoen abonnees heeft behaald. Hier maakt hij content op, voornamelijk samen met LinkTijger, GameMeneer en Jeremy. Het kanaal behoort tot één van de grootsten in Nederland.

Milan heeft meerdere kanalen gehad, maar op dit moment is hij alleen actief op Milan Knol. De laatste video op zijn kanaal DitIsMilan werd geplaatst op 22 november 2016. Op het kanaal Milan Knol plaatst hij series zoals “Geven en nemen”, “Reageren op” en gamevideo’s. Ook maakt hij soms een vlog. De video’s op het kanaal zijn vrijwel altijd met meerdere YouTubers gemaakt.

Relatie

Milan had lange tijd een relatie met Jill van Dooren, eveneens YouTuber. Ze woonden tot de break-up in Nijmegen, maar al gauw na het uit elkaar gaan kocht Milan een prachtige villa in provincie Utrecht. Mét zwembad. Hier woonde hij een jaar lang samen met goede vriend Kaj van der Ree, die later richting Den Haag verhuisde.  Op 13 april 2018 plaatst Milan een foto op Instagram met zijn nieuwe vriendin Brigitte. Zij komt inmiddels regelmatig voor in video’s. De twee hadden elkaar al in 2013 leren kennen.

Enzo

Milan heeft zijn broer Enzo Knol geholpen bij het behalen van zijn succes. Hij leerde de inmiddels grootste YouTuber alles van het platform en hielp hem bij het maken van zijn eerste video. Ook Kaj vertelde geholpen te zijn in zijn YouTube-carrière door Milan.

Disstracks en parodie’s

Milan scoort goed met zijn disstracks die hij over en weer met Don/GameMeneer maakt. De video’s behalen miljoenen views. Ook de klassieker “Ik wil fietsen” komt nog regelmatig ter sprake.

Geen DagelijksHaaDee meer

Milan besloot in december 2018 om zijn kanaalnaam van DagelijksHaaDee naar Milan Knol te veranderen. Hier kwamen kritische reactie’s op van kijkers die vonden dat Milan het kanaal met deze naam teveel naar zich toe trok, aangezien het kanaal samen met zijn team was opgebouwd. Milan legde de keuze uit in een video. Hierin gaf Milan aan dat het zijn kanaal is en de naam meer wilde specificeren. Een andere reden was dat hij vaak te horen kreeg dat mensen niet wisten dat DagelijksHaaDee van Milan was.

Bekijk het YouTube-kanaal van Milan Knol.

Thumbnailfoto: Instagram/Milan Knol