Kalvijn op nummer 1 in de YouTube 100

Kalvijn staat op nummer 1 in het YouTube 100 boek. In deze lijst kiest een vakjury de 100 beste YouTubers van het jaar uit. Op de tweede plek staat eerdere winnaar Dylan Haegens, op drie Enzo Knol.

StukTV staat dit jaar niet in de lijst. Het drietal werd vorig jaar eerste, en zat daarom dit jaar in de jury.

De YouTube 100 laat ook weten wie het hardst is binnengekomen (en nog niet eerder in de top 100 stond). Eén van de hoogste nieuwkomers is Royalistiq. De gamer is op de twaalfde plek geëindigd. Ook kwamen De Zoete Zusjes hoog binnen op de 21e plek.

De hoogste stijger in de lijst is Don, die inmiddels een aantal maanden dagelijks vlogt. Don steeg van plek 71 naar 6. Ook JayJay Boske steeg hard van plek 84 naar 26. En Quinty met haar kanaal Quinsding verschoof van plek 73 naar 27.

YouTube 100 boek beste YouTuber Kalvijn StukTV

De YouTube 100 werd vorig jaar bekritiseerd door een aantal YouTubers, waaronder King Alert. Diverse YouTubers zouden te laag of hoog staan in de lijst. Paul Goudsmit, presentator van King Alert, had toen gezegd contact te hebben gehad met de makers van het boek. Paul zou bij deze editie deel uitmaken van de jury.

De top 10:

10: Saskia’s Dansschool (vorig jaar 31)
9: Supergaande (vorig jaar 3)
8: MeisjeDjamila (vorig jaar 9)
7: Hanwe (hetzelfde)
6: Don (vorig jaar 71)
5: NikkeTutorials (hetzelfde)
4: Gio (vorig jaar 10)
3: EnzoKnol (vorig jaar 2)
2: DylanHaegens (vorig jaar in de jury)
1: Kalvijn (vorig jaar 4)