Kalvijn / Kelvin Boerma

Wuz good Kalfam!

Volledige naam: Kelvin Boerma
Geboortedatum: 19 mei 1996 (Meedhuizen)
Maakt: Komische video’s waarin bepaalde onderwerpen worden besproken
Kanalen: Kalvijn, Cinemates

Kelvin Boerma is YouTuber en filmmaker. Hij maakt unieke video’s en runt samen met Peter de Harder het bedrijf Cinemates. Als je zijn video’s bekijkt begrijp je z’n “Doe eens gek, je bent al normaal genoeg!”

Kelvin komt oorspronkelijk uit het noorden van het land. Hij groeide op bij een echte boerderij en refereert daar nog met regelmaat naar. Kelvin begon al rond 10-jarige leeftijd met het maken van filmpjes. Uiteindelijk kwam hij op de middelbare school in contact met Peter Harder, zij vormen inmiddels een onafscheidelijk team. Samen bouwden ze het bedrijf Cinemates op wat online videoproducties en concepten maakt. Op het kanaal Cinemates zélf is al een tijd niets meer geüpload, maar daarvoor verschenen regelmatig sketches. Hiermee kwamen ze ook op landelijke televisie.

Op zijn kanaal Kalvijn vind je bijvoorbeeld video’s over gebeurtenissen, raadsels en parodies. Er wordt een herkenbare stijl aangehouden met een erg drukke Kelvin. Hij veranderde de naam van zijn YouTube-kanaal van TheKelvlog naar Kalvijn. Als beeldmerk gebruikt Kelvin rode paprika’s. De video’s edit hij overigens niet zelf. Ook zie je hem op het kanaal Challenges Cup en is hij regelmatig te gast bij andere YouTubers.

Bekijk het YouTube-kanaal van Kalvijn.

Thumbnailfoto: Kalvijn op YouTube