Famke Louise

Op Me Monnie

Volledige naam: Famke Meijer
Geboortedatum: 9 december 1998 (Groningen)
Maakt: Muziek, vlogs
Kanalen: FamkeLouise

Famke Meijer, bekend onder de artiestennaam Famke Louise, werd via YouTube-video’s op het internet bekend. Inmiddels heeft ze zich op de muziek gestort en laat ze met regelmaat een muziekclip verschijnen op haar YouTube-kanaal FamkeLouise.

Famke werd bekend van de fake pranks. Samen met Kwaaivines, Armoowasright en Snapking plaatsten ze video’s met neppe situaties, maar vertelden dat niet aan de kijkers. De kritiek nam toe, waarna de YouTubers uiteindelijk zijn gestopt met de video’s. Ze maakten schoon schip door de neppe video’s te verwijderen. Famke kreeg net als de heren veel haat te verwerken. Famke ging ondertussen door met het maken van video’s over beauty en mode. Later begon ze met het maken van vlogs en is nu vooral druk bezig met het maken van muziek.

De haat op Famke is sindsdien stevig afgenomen, al blijft niet iedereen het eens met haar muziekcarrière. De uitgebrachte muziek kenmerkte zich echter door de professionele productie die erachter schuil ging. Het eerste nummer wat Famke uitbracht was Op Me Monnie, wat direct op professionele manier werd aangepakt. De clip van het nummer op haar kanaal is inmiddels ruim 10 miljoen keer bekeken.

Eind 2018 brak Famke met haar managers Bizzey en JayJay Boske. Ze stapte over naar Spec, het bedrijf van Ali B.

Voor de muziek viel ze in de prijzen: ze won de VEED Awards voor de Beste Muziek Youtuber 2018.

Bekijk het YouTube-kanaal van FamkeLouise.

Thumbnailfoto: FamkeLouise op YouTube