Royalistiq / Roy Beszelsen

Volledige naam: Roy Beszelsen
Geboortedatum: 3 december 1997
Maakt: voornamelijk gamevideo’s (Fortnite, GTA4)
Kanalen: Royalistiq

Roy Beszelsen wordt door velen als de Fortnite-koning van Nederland gezien. Het kanaal van Roy staat volledig in het teken van gamen. Voorheen speelde hij vooral veel Grand Theft Auto (GTA), maar brak in 2018 als een speer door met het spelen van  Fortnite. 2018 kan zeker gezien worden als het jaar van Roy.

https://www.instagram.com/p/BrczVQOF-pp/

Roy begon op zijn kleine slaapkamer met het opnemen van games. Naast zijn bed stond een bureau met daarop z’n computer. Achter hem paste nog net een greenscreen. Het is knus, maar het werkte.

Begin 2018 startte Roy met het opnemen van Fortnite-video’s waarin hij solo speelde. Later begon hij video’s op te nemen met bekende namen, waaronder Gamemeneer en Enzo Knol. De Fortnite-video’s lieten Roy’s kanaal exploderen.

Penthouse

Op 27 februari 2019 liet Roy zijn kijkers kennis maken met zijn gekochte penthouse waar een prijskaartje aan hangt van €499.000 euro. Het penthouse bevindt zich bovenop een appartementencomplex, heeft twee grote dakterrassen en biedt een mooi uitzicht. Al na enkele dagen kreeg Roy te maken met lastige mensen die zijn privacy niet respecteerden: Roy liet op zijn Instagram stories zien dat iemand met een drone bij zijn appartement vloog en hij met het apparaat werd gefilmd.

Liveshows Royalistiq live

Roy heeft bewezen dat er vraag is naar het live games spelen voor de ogen van publiek. In een liveshow speelt Roy Fortnite terwijl het publiek op een groot scherm mee kan kijken. De directe interactie tussen het publiek en de YouTuber maakt het bijzonder. Toen hij de eerste show aankondigde waren de tickets binnen no-time uitverkocht. Waar hij eerst nog moeite moest doen om een theaterzaal te mogen gebruiken, stonden de theaters bij de volgende editie te springen om een samenwerking.

Royalistiq Media B.V.

Roy is succesvol en opereert onder de naam Royalistiq Media B.V. Ook kwam Roy in 2018 met een eigen boek: Van Roy naar Royalistiq. Inmiddels rijdt Roy rond in een Mercedes-Benz A klasse in samenwerking met de autofabrikant.

Bekijk het YouTube-kanaal van Roy.

Thumbnailfoto: royalistiq.nl