Ingebroken bij Enzo Knol: veel apparatuur meegenomen

In een openhartige video deelt Enzo Knol een tot zover geheim gehouden situatie aan zijn kijkers. Kort geleden is er ingebroken bij de grootste YouTuber van Nederland. Enzo’s studio ligt nog steeds overhoop: “ik kan het gewoon niet opruimen”.

Al wekenlang vragen kijkers zich af waarom er geen video is verschenen op Enzo’s gamekanaal EnzoKnol2. Nu geeft hij daar een verklaring voor.

Gestolen spullen

Enzo zegt niet teveel in te gaan op wat is gestolen. Wel noemt hij een aantal dingen: camera’s, laptops, een PlayStation en zelfs schoenen (Yeezy’s). Door alle spullen die zijn gestolen kan Enzo geen video’s maken. Hij had nieuwe apparatuur kunnen kopen, zo zegt hij ook zelf, maar het lukt hem niet zich ertoe te zetten. Een inbraak kan nare psychische gevolgen veroorzaken en logischerwijs heeft dit ook iets met Enzo gedaan.

Geen gamevideo’s

Nog voor de inbraak liet Enzo een nieuw uploadschema zien voor het gamekanaal. Of daar nog wat van terecht komt is nog maar de vraag. In de video zegt Enzo dat hij de draad voorlopig nog niet oppakt, maar dat de gamevideo’s zeker terugkomen. “Ik ben begonnen met gamevideo’s, dus ik zal het nooit in de steek laten.”

“Het is diep triest dat dit gebeurt als je al ziet wat ik inlever op mijn privéleven.”

5 jaar lang heeft Enzo iedere dag twee video’s geüpload. Om dat vol te houden is behoorlijk wat doorzettingsvermogen nodig. Nu hij een tijd geen gamevideo heeft gemaakt ervaart hij veel meer vrijheid. Enzo legt in de video uit dat hij dit lang niet heeft ervaren.

Met de bekendheid van Enzo heeft hij zijn complete privéleven moeten inleveren, overal wordt hij herkend. Alles wat hij doet en met wie hij is wordt onder de loep genomen. Dat er inbraak is gepleegd in zijn enige, eigen en veilige plek zal ongetwijfeld een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten.

Foto: EnzoKnol op YouTube.