UberQuin

Volledige naam: Quin van der Zeeuw
Geboortedatum: 27 juli 2001
Maakt: Eigen formats, vlogs
Kanalen: UberQuin

De vrolijke Quin van der Zeeuw begon op jonge leeftijd met het maken van gamevideo’s en vlogs op YouTube. Zijn eerste bekendheid kreeg Quin door het verschijnen in de vlogs van Enzo Knol, omdat Quin het broertje is van de inmiddels ex-vriendin (Dee) van Enzo.

Op 12-jarige leeftijd zag je Quin al verschijnen in de video’s van Enzo. Op 8 november 2013 maakte hij zijn eigen account aan. De oudste video op het kanaal staat puur in het teken van zijn voetbalclub, die kampioen was geworden. Deze video was geüpload op 13 mei 2014. Op 29 augustus 2014 uploadde hij een nieuwe video waarin hij vertelt een nieuwe frisse start te maken. Eerder gemaakte video’s heeft hij verwijderd, op die van de voetbalclub na. Opvolgend plaatste Quin gamevideo’s en vlogs en groeide tot 400.000 abonnees in de zomer van 2018. Zeker in verhouding met leeftijd is Quin daarmee één van de grotere YouTubers in Nederland.

Gezin

Quin woont samen met zijn gezin in Zeist. Zijn ouders komen liever niet op beeld, al is moeder Van der Zeeuw inmiddels enkele keren in een video verschenen, waarbij ze leuk mee deed. Verder heeft Quin twee zussen: Dee en Nieka. Quin heeft al enige jaren een eigen merchandise kledinglijn ontwikkeld. Verder zie je Quin vaak in een video met zijn beste vriend en YouTuber NLxDon.

Van UberQuinGames naar UberQuin

Het kanaal van Quin heette voorheen UberQuinGames. Inmiddels is “Games” van de naam verwijderd. In een Q&A laat Quin weten dat hij dit eraf heeft gehaald, omdat hij nog maar weinig gamevideo’s upload. Ondanks dat verschijnt zo nu en dan nog een gamevideo van bijvoorbeeld Fortnite op zijn kanaal.

Bekijk het YouTube-kanaal van UberQuin.

Thumbnailfoto: UberQuin op Instagram.