Mastermilo82 / Emile Luijben

Volledige naam: Emile Luijben
Geboortedatum: 30 december 1982
Maakt: Creatieve autocreaties en stunts voor (o.a.) YouTubevideo’s
Kanalen: mastermilo82, Werkplaatsvlog

Emile Luijben werd samen met zijn creaties bekend op YouTube onder de naam mastermilo82. Met regelmaat verschenen jarenlang video’s uit Het Sas waarin stunts werden uitgehaald. Het werd in 2015/2016 stiller op het kanaal. Begin 2017 brandde de werkplaats waarin de creaties werden gemaakt volledig af, hier verscheen een video over. Sindsdien heeft Emile het kanaal opgepakt en plaatst hij videos volgens een nieuw concept.

Emile begon al in 2006 met het plaatsen van video’s op het kanaal mastermilo82. Allemaal met betrekking op auto’s: gemaakte bouwwerken, stunts of crashes werden getoond. Het kanaal moet wel één van de oudste actieve YouTube-kanalen met veel abonnees van Nederland zijn, accounts gestart in 2006 tref je tenslotte niet vaak. Emile heeft zijn eigen engineerbedrijf Luijtech Engineering, waardoor hij veel kennis in huis heeft om auto’s te modificeren. Inmiddels heeft Emile de stap gemaakt om zich volledig op zijn YouTube-kanaal te richten. Zo sloot hij zich aan bij een management en werkt nu dagelijks aan nieuwe creaties.

RolGolf

Een voorbeeld van een bouwwerk van Emile is de populaire RolGolf: een aangepaste Volkswagen Golf die door een bepaalde constructie een compleet rondje kan rollen en weer op de wielen terecht komt. De Golf is ingekort en heeft aan weerszijden een constructie gekregen, waarover de auto wordt begeleid bij het over de kop gaan. Dit bouwwerk trok (in het verleden) diverse media-aandacht. Na een schuurbrand was het bouwwerk helaas verwoest. Wel heeft Emile het wrak bewaard en is inmiddels bezig aan een nieuwe versie.

Hey mensen, top dat jullie weer kijken!

Brand werkplaats

Jarenlang maakten Emile en zijn groep gebruik van een loods in Alphen, aan Het Sas. Op 14 januari 2017 kwam daar een einde aan: iemand (die los van Emile stond) was met laswerkzaamheden bezig in de loods wat duidelijk niet ging zoals was bedoeld. Nagenoeg alle bouwwerken, materialen en gereedschap waren verwoest. Alleen de Sheriff, een iconische politie-auto, stond buiten geparkeerd en had het overleefd. Dit voorval leek wel een motivatie voor Emile om YouTube grootschalig weer op te pakken. Emile leek een nieuwe weg in te slaan met video’s waarin hij met (tutorial)video’s liet zien hoe bepaalde dingen werken. Maar het uittesten van de bouwwerken resulteert nog steeds in klassieke Mastermilo-video’s.

België?

In de video’s van Emile was tot juni 2018 te zien dat hij enige jaren in België woonde. Zo reed hij rond met een pick-up met Belgisch kenteken. In een video geplaatst op 4 mei 2018 kondigde Emile aan weer terug te verhuizen naar Nederland. Inmiddels woont hij in de grensplaats Baarle-Nassau, in de buurt van Het Sas. In de eerste video’s vanuit de nieuwe woonplaats, is te zien dat hij nu veel meer ruimte heeft om aan de creaties te werken.

Bekijk het YouTube-kanaal van Emile.