Dylan Haegens

Volledige naam: Dylan Haegens
Geboortedatum: 23 oktober 1992 (Venray)
Maakt: Eigen formats, humoristische video’s
Kanalen: Dylanhaegens, TeamDylanHaegens

Dylan Haegens is één van de bekendste en grootste Nederlandse YouTubers. Op unieke wijze maakt Dylan sketches volgens eigen formats en samen met een geheel team. In juli 2018 had Dylan al bijna 1.4 miljoen abonnees bereikt.

Dylan volgde een acteursopleiding in Nijmegen. Zijn eerste filmpjes verschenen al op zijn twaalfde. De eerste video nam hij op met zijn vriend Teun Peters op. Teun is anno 2018 nog altijd nauw betrokken bij het kanaal. Onder de naam Dutchvlogs maakte Dylan zijn eigen video’s, maar moest het kanaal van een advocatenkantoor verwijderen, omdat er al een bedrijf bestond met nagenoeg dezelfde naam. Toen besloot Dylan onder zijn eigen naam verder te gaan.

Dylan Haegens en Mert Ugurdiken (Mertabi) hebben jarenlang samengewerkt voor het maken van video’s. Zo ken je Dylan als de “tatta” in de serie Marokkaan geeft rijles. Daarnaast maakte het tweetal vlogs, bijvoorbeeld de Milkshakevlog.

Hey mensen!

TeamDylanHaegens

Kijkers wilden graag weten wie Dylan Haegens écht was, want in zijn sketches werd geacteerd. Daarom startte hij een tweede kanaal met de naam Dylanhaegens2, waar achter de schermen beelden werden getoond. In 2016 werd de naam van het kanaal gewijzigd in TeamDylanHaegens.

Marit Brugman

Dylan heeft een relatie met Marit Brugman. Zij maakt deel uit van zijn team en werkt aan de scripts en productie voor de video’s. Inmiddels heeft ze ook een eigen YouTube-kanaal: Marit tussen de mannen.

Bioscoopfilm

Op 18 maart 2018 maakte Dylan iets unieks bekend: hij krijgt een eigen bioscoopfilm! De Film van Dylan Haegens moet augustus 2018 in première gaan.

Prijzen

Dylan valt regelmatig in de prijzen. Zo was hij drie keer op rij de winnaar van VEED Beste Comedy Youtuber (van 2016, 2017 en 2018). Dylan stond op nummer 1 in de YouTube Top 100 in 2017.

Bekijk het YouTube-kanaal van Dylan.