MeisjeDjamila / Djamila Verhoef

Grootste vrouwelijke Nederlandstalige YouTuber

Volledige naam: Djamila Verhoef
Geboortedatum: 1 december 1991 (Utrecht)
Maakt: Eigen formats, challenges, DIY & muziek
Kanalen: MeisjeDjamila & DjamilaVEVO

Djamila Verhoef is een Nederlandstalige YouTuber die woont in Texas. Op het kanaal MeisjeDjamila plaatst ze sinds 2013 kindvriendelijke video’s die zowel in Nederland als in Amerika zijn gemaakt.

Nederlands

In de allereerste video op het kanaal laat Djamila weten te zijn begonnen met het maken van video’s, omdat ze de Nederlandse taal na vier jaar begon te missen. Ze vroeg de kijkers om onderwerpen voor video’s aan te dragen en had zelf het idee om het over de verschillen tussen Nederland en Amerika te hebben. Inmiddels zie je vooral challenges op het kanaal, test ze producten uit en maakt ze video’s met andere YouTubers.

Djamila laat in een Q&A weten dat ze al op haar achtste naar Amerika wilde gaan. Uiteindelijk had ze op haar 18e genoeg geld bij elkaar gespaard om naar een vriend in Texas te vliegen. Djamila heeft zowel een Nederlands als Amerikaans paspoort. Ondanks dat Djamila in Texas woont, is ze regelmatig in Nederland. In 2016 was ze zelfs 8 maanden lang terug in Nederland.

Muziek

Al enige jaren liet Djamila weten ook wat met muziek te willen doen. Op 23 juni 2017 was het zover: haar eerste album GIRL kwam uit. Het album bestaat uit de vier singles Brickwall, Breathe, Misfits en Who knows. In mei 2018 verscheen de single Bubblegum. De muziekvideo’s plaatst ze op haar kanaal DjamilaVEVO, wat in juli 2018 100.000 abonnees behaalde.

Misfit

Djamila had de hoofdrol in de film Misfit. Daarin speelt ze het meisje Julia dat jarenlang in Amerika heeft gewoond. Daar had ze een goed leven met een goed bekeken vlog en veel vriendinnen. In Nederland heeft ze het op school echter moeilijk en wordt als “Misfit” bestempeld door de populaire meiden.

Bekijk het YouTube-kanaal van Djamila.