Gio / Giovanni Latooy

De Latooys

Naam: Giovanni Latooy
Geboortedatum: 24 september 1998 (Rotterdam)
Maakt: Reisvideo’s, vlogs, gamevideo’s
Kanalen: Gio (voorheen GamePlayWorldXL)

Giovanni Latooy, beter bekend als Gio is één van ’s Nederlands grootste YouTubers. Hij draait al enige jaren mee in de wereld en werd bekend door het maken van gamevideo’s. Uiteindelijk sloegen video’s die hij samen met zijn gezin maakte erg goed aan en explodeerde het aantal abonnees.

Hoe het begon

Gio komt oorspronkelijk uit Rotterdam. In zijn jonge jaren verhuisde zijn gezin richting Goeree-Overflakkee.
Gio begon in 2012 onder de naam GamePlayWorldXL. Hij startte met het maken van gamevideo’s over bijvoorbeeld Far Cry en Minecraft. Hij maakte vooral video’s samen met Ties Granzier (TiesGames). Later veranderde hij zijn kanaalnaam in Gio. Dit omdat hij steeds meer bekend werd onder die naam, het niet helemaal meer aansloot bij zijn content en het Gio een stuk duidelijker stond. In 2015 behaalde hij 10.000 abonnees. In deze drie jaar heeft hij veel gamevideo’s opgenomen, maar begon hij ook met video’s maken met zijn zus. Ook video’s over Omegle sloegen goed aan. Met deze nieuwe onderwerpen behaalde hij veel views, waardoor zijn kanaal hard begon te groeien.

Op het kanaal tref je tegenwoordig vlogs, Sims gamevideo’s, reisvideo’s en samenwerkingen met merken of YouTubers aan. Gio begon op 23 juni 2018 met de Road to 1 mil waarin hij zo snel mogelijk de 1 miljoen abonnees wilde bereiken. In juli had hij al meer dan 950.000 abonnees behaald.

De Latooys

Gio heeft het hele gezin aan het “YouTuben” gekregen. Allereerst begon zijn tweelingzus Melanie Latooy een eigen kanaal. Uiteraard werd ze door haar broer geholpen bij het editten van video’s en het geven van shout-outs, waardoor haar kanaal snel groeide. Moeder Louise en Vader Marcel werden in het verleden al met regelmaat bij hun video’s betrokken, maar begonnen in april 2016 zelfs hun eigen kanaal “De Latooys”.

Relaties

Gio liet doormiddel van de video Meet my girl zijn publiek in 2016 kennis maken met vriendin Juultje Tieleman. Zo vertelde hij dat ze al een half jaar een relatie hadden, maar dat tot de video verborgen hielden. Na anderhalf jaar kwam een einde aan de relatie, enige tijd later kwamen ze toch weer bij elkaar. Nog voor het einde van 2018 werd duidelijk dat de relatie tussen de twee toch definitief voorbij was.

In 2019 kreeg Gio een relatie met influencer Isha van Dijk. De relatie wilde hij liever privé houden, maar oplettende kijkers spotten steeds meer aanwijzingen voor een relatie tussen de twee  in video’s. Uiteindelijk werd de relatie doormiddel van een video naar buiten gebracht. In augustus 2019 werd echter de video “Stapje terug…” geüpload, waarin Gio vertelt dat hij het een stuk rustiger aan wil doen.

Al diverse jaren brengt Gio merchandise kleding uit met daarop zijn gelijknamige logo. In 2018 voegde hij daar een hamerhaai knuffel aan toe. Deze zelfspot verwijst naar de opmerkingen die hij met regelmaat ontvangt over z’n ogen, die ver uit elkaar zouden staan. In 2016 kwam de familie Latooy met een eigen boek, genaamd: Gio, Melanie en De Latooys. In juni 2019 werd bekend dat Gio met een eigen bioscoopfilm komt. Gio zat tot 2017 bij netwerk Divimove, maar sloot zich toen aan bij Social1Influencers.

Bekijk het YouTube-kanaal van Gio.

Thumbnailfoto: Gio op YouTube